UGRENSoverschrijdend gedrag : Comac geeft een nieuwe naam aan de UGENT

Studenten van Comac (de studentenbeweging van de PVDA) hebben vandaag een spandoek gehangen op het rectoraat van de Gentse universiteit. ‘UGRENSoverschrijdend gedrag’ is te lezen op het spandoek.

« We geven een nieuwe naam aan onze universiteit. Zolang onze universiteit dit probleem weigert serieus te nemen, is ze geen andere naam waardig » vindt Deborah Bauwens, lid van Comac.

De getuigenissen op verschillende universiteiten de voorbije weken laten zien hoe groot het probleem van grensoverschrijdend gedrag, machtsmisbruik en intimidatie is. De reacties van de rectoren – zeggen dat een universiteit geen rechtbank is of doen alsof ze heel verrast zijn – tonen aan dat het probleem nog niet voldoende serieus genomen wordt. De verschillende getuigenissen laten ook duidelijk zien dat de tuchtprocedure niet goed werkt. « De tuchtprocedure lijkt eerder als bescherming te dienen voor de professoren dan voor de slachtoffers. Er moet een extern en onafhankelijk meldpunt komen » zegt Deborah.

« Het is nu het moment om verandering te brengen. We roepen de studenten op om deel te nemen aan de door Meldet georganiseerde actie dinsdag 15 februari om 18u30 onder de stadshal in Gent » zegt de studente van Comac. Dinsdag vinden ook acties plaats aan de VUB, aan de KUL, aan de ULB, in Luik en in Bergen tegen grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld. « Wij geloven u ! Deze boodschap wil ik brengen naar alle slachtoffers » sluit Deborah af.

Wil je de wereld veranderen?