Collectieve blok - Pasen 2024

 

Schrijf je hier in!

Steeds meer studenten worden geraakt door de economische crisis en inflatie. Het wordt moeilijker om rond te komen of om rustig te kunnen studeren. Deze situatie wordt ook enkel maar verergerd door de onderfinanciering van het hoger onderwijs.

Toch doet de regering hier niets. Studenten worden zwaar getroffen door de crisis, maar onze minister van hoger onderwijs Ben Weyts vindt dat blijkbaar “niet zijn bevoegdheid”.

Onderwijs is een recht en we moeten er alles aan doen om ervoor te zorgen dat iedereen er toegang toe heeft. In deze moeilijke tijden zijn wederzijdse steun en solidariteit zeker nodig om iedereen te helpen slagen voor hun examens.

Solidair in tijden van crisis: "Samen studeren om samen te slagen".

Dankzij de collectieve blok van Comac kunnen honderden studenten zich op hun studie concentreren zonder na te moeten denken over wat ze zullen eten of over de stijgende kosten. We vertikken het om mensen te laten studeren op een lege maag!

In plaats van "ieder voor zich en ieder zijn eigen problemen", verdedigt Comac met de collectieve blok het motto "samen studeren om samen te slagen". De collectieve blok biedt een ontspannende studieomgeving, met lekker eten en andere studenten om elkaar te helpen en aan te moedigen.

Schrijf je hier in!

Op het programma: 8 uur studeren op een geweldige locatie, een keukenploeg die voor je zorgt, onderlinge hulp en solidariteit.

Schema

 

Voormiddag

7u30: samen opstaan.

8u: het ontbijt staat klaar

9u: eerste studieblok

10u30: pauze! tijd om een luchtje te scheppen

10u45: tweede studieblok

12u15: we stoppen eventjes om een lekkere kom soep te drinken!

12u45: laatste studieblok van de voormiddag

13u45: aan tafel!

Namiddag

15u: vierde studieblok

16u30: eerste pauze van de namiddag, tijd om een wandeling te maken

17u: vijfde studieblok! we gaan weer studeren

18u30: laatste pauze en dan nog een uurtje knallen!

18u45: laatste studieblok, we houden nog een uurtje vol.

19u45: proficiat! we hebben 8 uur gestudeerd! tijd om te eten

21u: zij die dat willen kunnen nog even verder studeren terwijl anderen een film kijken, praten, aan activiteiten deelnemen of al gaan slapen

Praktische informatie

 

Wanneer vindt de collectieve blok plaats?

De blok vindt plaats tijdens de Paasvakantie, van 8 tot 13 april. We komen op de eerste dag in de vroege namiddag aan, waardoor we nog ongeveer 4 à 5 uur kunnen studeren op de eerste dag. Daarna beginnen we aan 4 intensieve dagen met minstens 8 uur studie per dag. Op de laatste avond ontspannen we ons na al dit intensief studeren. Op de laatste dag ruimen we 's ochtends op, en dan keren we allemaal samen terug naar huis.

Prijs

€90 inclusief verblijf en alle maaltijden. We richten ook een "solidariteitskas" op, zodat studenten die de middelen hebben om 5€, 10€ of 15€ meer te geven, de kans geven aan andere studenten die het minder breed hebben om toch deel te nemen aan de collectieve blok. Laten we solidair zijn in tijden van crisis.

Inschrijvingen

Je kan je inschrijven via dit formulier. Jouw plaats is pas geldig nadat je betaald hebt. Aangezien het aantal plaatsen beperkt is, gelieve de deelnameprijs zo snel mogelijk over te maken op rekening BE85 0016 1113 1806 met de mededeling: "Collectieve blok + stad waar je studeert + naam en voornaam". De uiterste betalingsdatum is 31 maart

Waar vindt de collectieve blok plaats?

De collectieve blok gaat niet voor iedereen op dezelfde plaats door. Wij organiseren de verschillende collectieve blokken in verschillende gebouwen afhankelijk van de plaats waar je studeert. Hierdoor zit je samen met andere studenten van jouw universiteit of hogeschool in een gebouw. Alle informatie volgt na de inschrijving en er wordt een collectief vertrek vanuit jouw stad georganiseerd.

Contact

Als je vragen hebt, kan je contact met ons opnemen via de sociale netwerken van Comac of met Hugo Sonck (0489 26 57 01).

 

Schrijf je hier in!

 

Wil je de wereld veranderen?