UGent: Stop samenwerking met Israëlische bezetters!

In februari gaat de UGent mee op “inspiratiereis” naar … Israël!

Op vraag van VOKA, gaat de UGent mee op handelsmissie, samen met nog een aantal andere instanties waaronder Gentse schepen Sofie Bracke (Open VLD). Op het programma van de VOKA-handelsmissie staat een bezoek aan Vayyar gepland, een bedrijf van ex-militairen dat onder meer investeert in wapendetectietechnologie. Daarna bezoeken ze het Technion-onderzoeksinstituut dat samenwerkt met de Israëlische defensie-industrie, en prat gaat op haar uitzonderlijk sterke banden met het ministerie van Defensie en het Israëlische leger. Datzelfde leger wordt dagelijks ingezet om Palestijnse huizen te vernietigen, onschuldige Palestijnen te arresteren en instaat voor de beveiliging van illegale Israëlische nederzettingen.

Welke inspiratie hoopt onze universiteit op te doen in Israël, het land dat al 70 jaar lang een illegale bezettingspolitiek in Palestina voert en al herhaaldelijk door de VN veroordeeld werd voor schending van de mensenrechten? Kinderen worden onschuldig opgesloten, gevangenen worden zonder proces vastgehouden en zelfs gemarteld! Is dit wat onze universiteit ‘Durf Denken’ noemt!? Het is onbegrijpelijk dat onze universiteit deelneemt aan deze handelsmissie en hierdoor de Israëlische bezettingspolitiek rechtvaardigt.

Als de UGent de universele rechten van de mens onderschrijft, dient ze de deelname aan deze "inspiratiereis” naar Israël onmiddellijk te annuleren. Wij hopen dat onze Alma Mater een voorbeeld neemt aan de vele openbare instanties die handelsmissies of samenwerkingen met Israël aan banden leggen uit protest tegen de illegale bezetting van Palestina.

Vind jij ook dat onze universiteit de handelsmissie naar Israël moet annuleren? Teken dan deze petitie:

Help dit mee te verspreiden? Spreek je vrienden aan en deel de petitie!

Dankjewel!

6 ondertekenaars, op naar 100!

Teken jij ook?

Velden met een * zijn verplicht.

Wil je de wereld veranderen?