Protest with pride

Waar mensen ook vandaan komen, welke huidskleur, genderidentiteit of seksuele oriëntatie ze ook hebben: iedereen heeft recht op vrije zelfontplooiing. Niemand mag het slachtoffer zijn van discriminatie of geweld. Maandag 28 juni organiseren wij een fysieke actie, voor een waardig bestaan voor iedereen. Niet enkel op papier, maar ook in het echte leven.

Doe mee: https://www.facebook.com/events/498146228067052/

Waar mensen ook vandaan komen, welke huidskleur, genderidentiteit of seksuele oriëntatie ze ook hebben: iedereen heeft recht op vrije zelfontplooiing. Niemand mag het slachtoffer zijn van discriminatie of geweld. Daarom komen we op straat, omdat het vandaag nog steeds een groot probleem vormt.

Op 28 juni staan we stil bij de mensen die voor ons op de barricades stonden voor de LGBTQ+ strijdbeweging, maar blikken we ook op het heden en de toekomst.
Die dag is niet zomaar gekozen. Het is de 52e verjaardag van de Stonewall riots in NYC, waar de bezoekers van een gay bar besloten terug te vechten tegen de politie die hun continu teisterde omwille van hun seksualiteit en genderexpressie.

Al decennia strijden LGBTQ+ personen voor gelijke rechten. Wettelijk is daardoor al flinke vooruitgang geboekt. De afgedwongen rechten staan dan wel op papier, ze zijn nog lang niet vanzelfsprekend in het leven van veel LGBTQ+ personen. Hier in België wint het holebi- en transfoob discours van rechts aan kracht en zijn gaybashings nog steeds alomtegenwoordig.

We verschillen allemaal van elkaar. Soms komen delen van onze identiteit niet overeen met wat de maatschappij waardeert en aanvaardt. Onder andere voor LGBTQ+ mensen is dat het geval. Hun identiteit past niet in het binaire schema man-vrouw dat de maatschappij hen van bij de geboorte opdringt. Of hun seksuele oriëntatie rijmt niet met de strikt gescheiden heteroseksualiteit die de maatschappij van hen verwacht. Op de arbeidsmarkt en de woningmarkt openbaart zich hoe diep deze afwijzing van het “andere” geworteld is.

Wij organiseren nu een fysieke actie, voor een waardig bestaan voor iedereen. Niet enkel op papier, maar ook in het echte leven.


1 reactie

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.
  • Tibor Van Cutsem
    publiceerde deze pagina onder Nieuws 2021-06-22 12:30:38 +0200

Wil je de wereld veranderen?