Universiteiten en hogescholen, boycot Israël

In heel België bestaan academische banden met Israëlische universiteiten die de bezetting van Palestina ondersteunen. Op een moment dat mensen over de hele wereld waarschuwen voor de mogelijkheid van genocide en de oorlogsmisdaden die Israël begaat, is de VUB tot nu toe de enige Belgische universiteit die oproept tot een staakt-het-vuren. De rest moet volgen. Daarom eisen wij van onze hogeronderwijsinstellingen:

  1. Verbreek alle academische banden die de Israëlische bezetting in Palestina in stand houden. Ontwerp een ethisch charter dat dit soort samenwerkingen in de toekomst tegenhoudt.
  2. Spreek u als rector of hogeronderwijsinstelling duidelijk uit tegen de bezetting en voor een onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza en de rest van Palestina. 
  3. Steun de internationale oproep om Netanyahu voor het Strafhof te brengen. Wie oorlogsmisdaden pleegt, moet vervolgd worden.

Lees meer.

2556 HANDTEKENINGEN
Deze petitie werd al 2,556 keer getekend, teken jij ook?
Als je aanklikt ‘je mag mij mailen’ en/of ‘je mag mij sms’en’ worden je gegevens opgenomen in de gegevensbank van Comac om je op de hoogte te houden van publicaties en activiteiten van Comac. Je hebt het recht om deze gegevens op te vragen, te laten verwijderen en te verbeteren. Richt je vraag naar Comac, Lemonnierlaan 171, 1000 Brussel of [email protected].

Wil je de wereld veranderen?