Al 200 studenten ingeschreven voor platform Solidaire Studenten van Comac

Comac, de studentenbeweging van de PVDA, lanceerde onlangs het platform www.solidairestudenten.be, met de bedoeling om solidaire initiatieven samen te brengen en te promoten. Deze gezondheidscrisis verhoogt de druk op onze maatschappij. Het zorgpersoneel kan nauwelijks nog het hoofd boven water houden en veel mensen komen in moeilijkheden. Wij, studenten, willen helpen.

Al 200 studenten zijn ingeschreven en verschillenden zijn al gaan helpen in de gezondheidscentra van Geneeskunde Voor Het Volk in Brussel, Genk, La Louvière en Charleroi. Daar hebben ze onder andere patiënten opgebeld of geholpen met het onthaal van mensen die moeten getest worden.

Er zijn verschillende opties beschikbaar op het platform: sommige medisch, anderen niet. We willen solidaire initiatieven blijven toevoegen naarmate er meer ontstaan in de rest van het land. Iedereen kan helpen. We nodigen elke student uit om zich in te schrijven om het zorgpersoneel te helpen of op andere manieren de solidariteit in hun stad te verspreiden.

Wil je de wereld veranderen?