Save the climate, go to Glasgow

De grote vervuilende multinationals vernietigen onze planeet al veel te lang. Wij jongeren gaan niet bij de pakken blijven zitten.

De opwarming van de aarde versnelt en verergert. Maar er is nog tijd om het klimaat te redden. Dat verklaart het IPCC in haar laatste wetenschappelijke rapport: alleen "onmiddellijke, snelle en grootschalige actie" kan de ergste gevolgen van de klimaatcrisis nog stoppen.

Van 1 tot 12 november vindt in Glasgow de COP26 (wereldklimaattop) plaats. We zullen erheen gaan om onze stem te laten horen. Het is hoog tijd om de grote vervuilende multinationals aan te pakken: save the climate, go to Glasgow!

 

Praktische informatie

Hoe lang blijven we in Glasgow?

Je kan je inschrijven voor twee reizen van verschillende duur: de "korte reis" (3-7 november 2021) of de "lange reis" (3-11 november 2021). In beide gevallen nemen we deel aan de grote demonstratie voor de COP26 op 6 november in Glasgow, ontmoeten we Schotse klimaatactivisten, spreken we met Schotse arbeiders over Brexit, enz.

Als je deelneemt aan de "lange reis", neem je ook deel aan de People’s Summit tussen 7 en 10 november. Dit is een alternatieve klimaattop waar conferenties en debatten tussen klimaatactivisten uit de hele wereld plaatsvinden!

Datum en plaats van vertrek: Woensdag 3 november om 16.30 uur in Brussel Noord, busstation.

Hoeveel kost het?

De prijs van de korte reis is 150€ en de prijs van de lange reis is 350€. Deze prijs is inclusief accommodatie, voedsel en vervoer. Alle andere kosten (inclusief het maken van een paspoort) zijn voor jouw rekening.

Om zoveel mogelijk mensen op deze reis te kunnen meekrijgen, hebben we het inschrijfgeld lager gemaakt dan de werkelijke prijs van de reis. Om deze vermindering te financieren, moeten we samen 11.000€ bijeenbrengen. Dit is mogelijk als iedereen zijn steentje bijdraagt en besluit mee te doen aan deze grote inzamelingsactie! Dit door ons te helpen met activiteiten te organiseren via geldinzameling en door fondsenwerving via onze steunkaarten (die je thuis zal ontvangen). Wij zullen contact met je opnemen om te vragen of je ons kan helpen.

Opgepast: vanwege logistieke en financiële overwegingen voor zo'n reis, is het niet meer mogelijk om terugbetaald te worden eenmaal je je inschrijving hebt betaald.

Heb ik een paspoort nodig?

⚠ Ja! Vanaf 1 oktober 2021 verlaat het Verenigd Koninkrijk (en dus ook Schotland) de Europese Unie. Dit betekent geen vrij verkeer van personen meer. Helaas zal een simpele identiteitskaart niet langer genoeg zijn...

  • Als je al een paspoort hebt, controleer dan de vervaldatum en zorg ervoor dat je paspoort op de reisdatum nog geldig is (paspoorten zijn 5 of 7 jaar geldig)!
  • Als je geen paspoort hebt of als het niet meer geldig is, maak dan een afspraak bij de paspoortdienst van de gemeente waar je woont (met of zonder afspraak, afhankelijk van de gemeente). Houd er rekening mee dat een paspoort tussen 80 en 90 euro kost voor de normale procedure (paspoort afgegeven binnen 8 dagen) of 260 euro voor de spoedprocedure (paspoort afgegeven de volgende dag).

HET DUURT TUSSEN 8 EN 15 DAGEN OM JE PASPOORT TE ONTVANGEN. ZORG ERVOOR DAT JE TIJDIG EEN AANVRAAG INDIENT EN VERGEET NIET DAT DE BELGISCHE GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIE TRAAG GAAT EN VOL ONVOORZIENIGHEDEN ZIT EN NIET 24 UUR PER DAG, 7 DAGEN PER WEEK OPEN IS (kortom, vraag er niet naar op 31 oktober als je op 3 november vertrekt)