Garandeer inhaalexamens: teken de petitie!

Teken de petitie beneden op deze pagina 👇

Je examen niet kunnen afleggen door quarantaine of isolatie? Inhaalexamens moeten gegarandeerd zijn. Vlaams onderwijsminister Ben Weyts moet het recht op inhaalexamens garanderen! Teken hier de petitie. 

Wil je een getuigenis delen? Dat kan hier ook!

1. Het regent de laatste dagen getuigenissen van studenten die examens zullen missen omdat ze in quarantaine of isolatie zitten. Of er inhaalexamens voorzien zullen worden? Sommige universiteiten en hogescholen kunnen dat niet garanderen. Andere dan weer wel, maar allemaal op dezelfde dag. Er is geen eengemaakt beleid en dat zorgt voor veel onnodige onzekerheid en stress bij de studenten.

2. De situatie is natuurlijk uiterst moeilijk, ook voor de proffen en de instellingen. De cijfers swingen de pan uit en er moeten op het laatste moment voorzieningen komen. Nooit eerder stelden we in België zo veel besmettingen vast tijdens een examenperiode. De meest getroffen groep zijn de jongeren. Zo zijn meer dan 3 op de 100 jongeren momenteel besmet met het coronavirus. En het ziet er niet goed uit, want de besmettingen gaan pijlsnel de hoogte in.

3. Een alarmerende situatie vraagt om actie. Het recht op tweede zit moet gevrijwaard worden, wat enkel kan als er een volwaardige kans geboden wordt in eerste zit. Daarom moet er voor iedere student de mogelijkheid zijn om een inhaalexamen te maken. Dat mag niet uit gemakkelijkheid allemaal op dezelfde dag gepland staan, want meerdere examens op een dag maken is bijna onbegonnen werk. Een coronabesmetting mag niet gelijk staan aan een buis.

Teken de petitie voor het recht op volwaardige inhaalexamens!

NET BEGONNEN
2200 handtekeningen

Deze petitie werd al 1 keer getekend, teken jij ook?

Als je aanklikt ‘je mag mij mailen’ en/of ‘je mag mij sms’en’ worden je gegevens opgenomen in de gegevensbank van Comac om je op de hoogte te houden van publicaties en activiteiten van Comac. Je hebt het recht om deze gegevens op te vragen, te laten verwijderen en te verbeteren. Richt je vraag naar Comac, Lemonnierlaan 171, 1000 Brussel of [email protected].

Wil je de wereld veranderen?