Video

PERSBERICHT - De studenten van Comac, de studentenbeweging van de PVDA, hielden vanochtend een ludieke persactie en toespraak voor het gastcollege van minister van volksgezondheid Maggie De Block aan de UGent. De linkse jongeren deelden ironische doktersbriefjes uit die het activeringsbeleid voor langdurig zieken van de minister op de korrel namen. In haar uiteenzetting kwam de minister op de actie terug en beweerde ze dat ze zware zieken niet wil viseren.

Jos D'Haese: "Jaag op de werkloosheid, niet op werkloze jongeren"

Zondag 23 maart was Jos D'Haese, nationaal woordvoerder van Comac en lijsttrekker voor de PVDA+ in Antwerpen, te gast op het ATV-programma 'Wakker Op Zondag' om daar in debat te gaan met o.a. minister van Werk Monica De Coninck (sp.a) over de beperking van de wachtuitkeringen voor jongeren. Hierdoor verliezen 55.000 jongeren op 1 januari 2015 hun recht op een uitkering.

GAS-boetes: Burgerlijke ongehoorzaamheid / Désobéissance civile contre les SAC

Het is niet omdat de GAS-wet gestemd is, dat we ons daar zomaar bij moeten neerleggen. Daarom roepen wij met dit filmpje op tot burgerlijke ongehoorzaamheid.

De nieuwe tarieven van de MIVB weken heel wat reacties los. Voor de Vlaamse studenten wordt het abonnement iets goedkoper. Maar de linkse studentenvereniging COMAC is toch niet blij, mede omdat de senioren nu 60 euro per jaar gaan moeten betalen. De nieuwe tarieven gaan in op 1 februari.

Video
F3p7SMjqzHc

Aurélie Decoene (verantwoordelijke Comac Studenten) nam op zondag 16 januari deel aan het programma "Controverse" op de (Franstalige) zender RTL. Ze had het hier over de betoging van 23 januari en de inzet van dergelijke initiatieven.

Subscribe to RSS - Video

Comac logo© Comac Studenten 2018.

Privacy

In samenwerking met: