Comac in de pers

Naomi Stocker, studente aan de VUB en verantwoordelijke bij Comac VUB, dient klacht in bij de politie en de radicaliseringsagent in Dendermonde tegen de wansmakelijke cartoon van de ondervoorzitter van Jong N-VA. Op deze cartoon wordt de verkrachting van Naomi en de executie van een andere progressieve VUB student uitgebeeld.

Reactie van Olivier Goessens, ondervoorzitter van Comac, op een ere-lid van het ultra-liberale LVSV die ons "eindelijk duidelijkheid" vroeg over onze ideologie en onze visie op het socialisme.

Studenten van Comac (de jongeren van de PVDA) hebben een initiatief gestart om studenten, die wegens de stakingsdagen van de NMBS in januari moeilijk op hun examens zouden geraken, te herbergen. Concreet brengt de Facebookpagina “Mijn KOT staat voor je open – Mon KOT t’es ouvert” hen in contact met studenten die een slaapplaats kunnen voorzien.

Van 30 oktober tot 1 november, het weekend van Halloween, beleefden de jongeren van Comac en PVDA Jongeren, een uitzonderlijk weekend. 60 jongeren van over heel België werkten het hele weekend lang rond en met mensen op de vlucht. “Een weekend dat ons nog lang zal bijblijven, dat in ons geheugen gegrift staat”, getuigt Maxim Buyssens (18 jaar).

Na opnieuw een van de grootste naoorlogse betogingen in België reageerde de regering dat de betogers 'een minderheid' zijn waar zij hun beleid niet op wil afstemmen. Op wie stemt de regering haar beleid wel af? In elk geval niet op de meerderheid van de jongeren, dat toont een onderzoek van socioloog Mark Elchardus heel duidelijk aan...
Solidariteit uitbouwen met de vluchtelingen, de strijd voor het klimaat en het sociaal verzet: dat zijn de uitdagingen voor de herintrede van het nieuwe academiejaar voor Comac, de studentenbeweging van de PVDA. Comac hield zopas haar startcongres in Gent. De krachtlijnen voor het komende academiejaar werden daar bediscussieerd en gestemd door de leden. Ook het nationaal bestuur van de organisatie werd verkozen. Dat zal bestaan uit zes jongeren uit verschillende steden van het land. Comac is daarmee de enige nationale politieke jongerenbeweging van het land.

Pagina's

Subscribe to RSS - Comac in de pers

Comac logo© Comac Studenten 2018.

Privacy

In samenwerking met: