Comac Studenten Brussel (fr)

Ik heb veel bewogen reacties gezien op wat er gisteren gebeurd is aan de VUB. Ik heb veel verwarring en foute informatie zien circuleren. Ik heb een Staatssecretaris gezien die ervan profiteerde om zich voor te stellen als het slachtoffer van censuur en her en der "extreem-links" aanviel op sociale media. Daarom leek het me nodig om hier op terug te komen en een aantal puntjes op de i te plaatsen.

Minister van Telecom en Post Alexander De Croo (Open Vld) wil bpost privatiseren. Dinsdag 20 oktober behandelde de parlementscommissie zijn wetsontwerp. Een nieuwe stap in het algemene marktdenken en de afbraak van onze openbare diensten.

8 april kwamen 1.500 studenten van de ULB samen op hun campus, om hulde te brengen aan de 148 Keniaanse studenten die op 2 april vermoord werden op de universiteit van Garissa en tegen onverdraagzaamheid en fanatisme. Heel wat studentenkringen sloten zich aan bij de oproep, waaronder Comac de jongerenorganisatie van de PVDA.

Comac, de jongerenbeweging van de PVDA, organiseerde samen met BDS-ulb, CEAE, USE, JAC en EGA op woensdag 13 augustus 2014 een actie om de slachtoffers van de Israëlische agressie te herdenken en om van de ULB een veroordeling van de bezettingspolitiek van de Israëlische Staat te eisen door alle partnerschappen te stoppen met Israëlische universiteiten die met het leger samenwerken.

De nieuwe tarieven van de MIVB weken heel wat reacties los. Voor de Vlaamse studenten wordt het abonnement iets goedkoper. Maar de linkse studentenvereniging COMAC is toch niet blij, mede omdat de senioren nu 60 euro per jaar gaan moeten betalen. De nieuwe tarieven gaan in op 1 februari.

Een delegatie van Comac ULB en VUB is deze zondag naar de bezettingspiketten voor de Ford Genk-fabriek getrokken. Vanaf de aankondiging van de sluiting van de fabriek, hebben de arbeiders de controle over de fabriek overgenomen: “Niets komt hier buiten”.

Pagina's

Subscribe to RSS - Comac Studenten Brussel (fr)

Comac logo© Comac Studenten 2018.

Privacy

In samenwerking met: