Collectieve Blok Kerst 2021

Ook dit jaar organiseert Comac de collectieve blok onder het motto: ‘Samen studeren om samen te slagen!’ Deze blok zal het helaas iets anders verlopen door de huidige corona maatregelen. Niet getreurd! We doen er alles aan om de blok te laten doorgaan en zo veel mogelijk studieplaatsen aan te bieden.

De collectieve blok zal lokaal georganiseerd worden in de verschillende steden waar Comac actief is, dit zijn  Antwerpen, Gent, Leuven, Brussel.

De blok zal dit jaar doorgaan zonder overnachting. Elk nadeel heeft z’n voordeel, de collectieve blok is dit jaar dus gratis!

Inschrijven blijft wel verplicht aangezien de plaatsen beperkt zijn.

Interesse? De inschrijvingen gebeuren via dit formulier.

Meer uitleg vind je hieronder.

Je vindt het bos niet meer door de bomen als je je syllabus bekijkt? Ben je het beu om alleen te studeren en prooi te vallen aan allerlei verzuchtingen? Wil je in groep studeren in een aangename sfeer en collectief de stress van je schouders te halen? Wil je andere mensen leren kennen die hetzelfde studeren als jij? Een adres… de collectieve blok!

Terwijl het onderwijs in België een van de meest ongelijke in Europa is en dat het aantal niet geslaagde studenten in het eerste jaar tot vaak 60% gaat, wordt de verantwoordelijkheid op het individu geschoven. Het beleid focust meer en meer op selectie in plaats van de studenten meer te ondersteunen. Comac biedt een alternatief op het “eigen schuld, dikke bult’, namelijk een collectieve blok onder het motto ‘samen studeren om samen te slagen.’ De collectieve blok biedt een aangename sfeer om te studeren met andere studenten om elkaar te ondersteunen en aan te moedigen en waar we goed en lekker eten. 

DE 4 TROEVEN VAN DE COLLECTIEVE BLOK

Doeltreffend, dankzij een goed uurrooster

Het is niet gemakkelijk om jezelf een ijzeren discipline op te leggen, vroeg op te staan, een regelmatig rooster te hanteren of geen te lange pauzes te nemen. Op de collectieve blok starten, pauzeren en eten we samen. Op die manier lukt het zonder problemen om 8 uur (of meer) per dag te studeren.

Stress, neen bedankt

Door samen te pauzeren laat de collectieve blok je toe om je werkelijk te ontspannen tussen twee studieblokken door. Samen discussiëren, wandelen of iets spelen is iets totaal anders dan tijdens pauzes op je kot rondjes draaien of naar tv kijken. De collectieve pauzes zorgen ervoor dat een heel groot deel van de stress verdwijnt.

Solidariteit

Tijdens de collectieve blok loop je vast iemand tegen het lijf uit jouw richting of uit een hoger jaar die je kan helpen met problemen tijdens het blokken. En door er samen in te vliegen, lijkt de opdracht al minder moeilijk.

De omgeving

Door te studeren in een aangename omgeving kan je je echt concentreren op je boeken. En dit keer zonder verleid te worden door eeuwigdurende pauzes, grote voornemens om je kamer op te ruimen of toch aan dat ene boek te beginnen dat je al lang zo graag wou lezen en tijdens de blok plots op je schoot belandt ;-). 

UURROOSTER

Het gepresenteerde schema zal tijdens het blok worden toegepast, maar is niet verplicht. U kunt aan het blok deelnemen naargelang uw behoeften. U moet echter de stilte in het gebouw respecteren tijdens de studie-uren.

08u30: verzamelen 

09u00 : eerste studieblok

10u30 : pauze! Verse lucht voor de hersenen...

10u45 : we herbeginnen! Tweede studieblok

12u15 : opnieuw pauze, ditmaal slechts een kwartier, net genoeg voor een warme kom soep!

12u45 : het laatste studieblok van de voormiddag...

13u45 : middagmaal!

15u00 : na een goede maaltijd beginnen we opnieuw te studeren

16u30 : de eerste pauze van de namiddag. Tijd om even te gaan wandelen

17u00 : het tweede studieblok

18u30 : een laatste stop vooraleer met volle moed het laatste studieblok aan te vatten

18u45 : Volhouden! Nog 1 uurtje blokken!

19u45 : Proficiat! Je hebt 8 uren gestudeerd. Als dat geen deugddoend avondmaal verdient...

De planning kan verschillend zijn per lokale afdeling.

PRAKTISCH

Wanneer?

De blok gaat door tijdens de kerstvakantie van 26 tot 31 december. Dit komt neer op 5 intensieve studiedagen, met minimum 8 uur studeren per dag. De laatste avond organiseren we een leuke activiteit om onze inspanningen te vieren. (Film, debat, ... )

Waar? 

De collectieve blok zal lokaal georganiseerd worden in de verschillende steden waar Comac actief is, dit zijn  Antwerpen, Gent, Leuven, Brussel (Fr+Nl), Luik, Namen, Bergen, Louvain-La-Neuve en Charleroi.

Prijs?

Gratis ! We stellen elk jaar ook een solidariteitskas op voor de studenten die de middelen hebben om €5, €10 of €15 extra te doneren.

Inschrijvingen

De inschrijvingen gebeuren via dit formulier. Het is belangrijk dat je je inschrijft want de plekken voor collectief blok zijn beperkt.

Covid Safe: 

Het Covid safe ticket is verplicht om deel te nemen aan de collectieve blok: dit is een wettelijke verplichting.

WANNEER
26 december 2021 - 31 december 2021

Wil je de wereld veranderen?