Robin Bruyere

Frans

De week van de solidariteit is dé ontmoeting deze zomer voor alle leden van Comac van over het ganse land. Van 30 juni tot en met 6 juli verblijven we een week lang om de batterijen terug op te laten na een vermoeiend jaar. Nog niet overtuigd om mee te komen? Lees dan zeker verder.

Op 26 september 2016 ondertekenden een dertigtal academici van de KU Leuven een open brief aan rector Rik Torfs. Daarin vragen ze een einde te stellen aan de academische samenwerking met een Israëlische universiteit. De samenwerking helpt de Israëlische regering bij het op punt stellen van ondervragingstechnieken die worden gebruikt tegen het Palestijnse verzet.

“We moeten meer militair ingrijpen in Syrië” zeggen verschillende politieke leiders vandaag. Maar is dat de oplossing? Is oorlog niet juist één van de oorzaken van het probleem? Met Comac schreven we hierover een brochure. Over de noodzaak om te investeren in vrede in plaats van oorlog. Om ons te verzetten tegen de oorlogspolitiek van onze regering. Om te stoppen met de aankoop van gevechtsvliegtuigen. Hier online te lezen. ‪#‎geengevechtsvliegtuigen‬

Op 15 mei 2015 werd een lijst gepubliceerd met de eerste ondertekenaars van het platformBACBI, dat oproept tot een culturele en academische boycot van Israël. Dit nieuw initiatief kadert in een internationale beweging van geweldloze actie om het koloniale apartheidsbeleid van de Israëlische staat een halt toe te roepen. Al meer dan 336 academici uit het hele land schaarden zich achter het platform. Comac ( jongerenbeweging van de PVDA) ondersteunt deze oproep, die gevoelig bijdraagt aan bestaande initiatieven, en eist een breed debat over de kwestie.

Vorige 28 januari heeft 11.11.11., het Nationaal Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking, een studie uitgebracht rond de banden tussen Belgische bedrijven en universiteiten met de kolonisatie van Palestina door Israël. Comac, de studentenbeweging van PVDA, is ongerust over deze banden en stelt een vraag aan de academische besturen van het land. “Het is hoog tijd om deze partnerschappen in vraag te stellen” stelt Robin Bruyere, verantwoordelijke voor de solidariteitscampagne met Palestina van Comac. PVDA-volksvertegenwoordiger Ruddy Warnier heeft ook een interpellatie ingediend in het parlement aan minister Marcourt.

Op 28 januari heeft 11.11.11, het nationaal centrum voor ontwikkelingssamenwerking, een studie uitgebracht over de banden tussen Belgische universiteiten en bedrijven met de kolonisatie van Palestina door Israël. Deze studie bewijst de stellingen en de laatste campagnes van Comac die de samenwerking van enkele Belgische universiteiten, met op de eerste plaats de KU Leuven, afkeurt. Met steeds meer en meer bewijs van dit feit stelt Charlie Le Paige, voorzitter van Comac, jongerenbeweging van de PVDA, dat « het tijd is om deze partnerschappen grondig in vraag te stellen ».

Pagina's

Subscribe to RSS - Robin Bruyere

Comac logo© Comac Studenten 2018.

Privacy

In samenwerking met: