Solidariteitsweekend met mensen op de vlucht

Auteur:

​​Met Comac, de jongerenbeweging van de PVDA, schoten we al snel in actie toen vluchtelingen in steeds grotere aantallen in België aankwamen. We gingen mee helpen aan het ontbijt voor mensen die net waren aangekomen, zamelden spullen in, nodigden vluchtelingen uit in de klas en liepen mee in de grote steunbetoging #RefugeesWelcome.
Van vrijdag 30 oktober tot zondag 1 november vertrekken we nu voor een weekend vol solidariteit met mensen op de vlucht. Kom jij ook mee?

  • Om de verhalen achter die grote cijfers te leren kennen. Wie zijn die mensen, die alles achterlaten om hier in België een nieuw leven op te bouwen? We laten mensen op de vlucht zélf aan het woord.
  • Om bij te leren over waarom mensen op de vlucht slaan. ​Voor welke oorlogen en milieuproblemen moeten mensen vertrekken? ​En waarom werden ze hier zo slecht opgevangen?
  • Om ons steentje bij te dragen: samen bezorgen we kinderen en jongeren op de vlucht een 'normale', aangename namiddag.
  • Om in actie te komen. Want onze toekomst zal er een zijn van samenwerking, en van solidariteit!

En om ons samen te amuseren natuurlijk. ​Zaterdagavond houden we een halloweenfeestje, met wereldmuziek zonder grenzen. ​
Met jongeren uit alle hoeken van het land​, net aangekomen of hier geboren,​ in het Nederlands en Frans, maken we er een onvergetelijk weekend van​!
​Overtuigd? Schrijf je dan snel in via deze link! Het weekend gaat door in Brussel, in jeugdherberg De Waterman, en kost 25 euro. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt!​

Kan je niet het hele weekend? Kom dan langs zaterdag namiddag (animatie vluchtelingenkinderen) of zondag namiddag (voor de actie). Schrijf je ook gewoon in via het formulier als je één van deze momenten kan komen.

Alle praktische info vind je terug op het facebookevenement.


Programma

Vrijdagavond: kennismaking

Zaterdag voormiddag: voorbereiden actie en animatie
Zaterdag namiddag: animatie vluchtelingenkinderen
Zaterdagavond: Halloweenfeestje :)

Zondag voormiddag: vormingen:
- waarom slaan mensen op de vlucht: vorming imperialisme en vorming klimaat
- waarom worden vluchtelingen niet goed onthaald: vorming besparingen en sociaal verzet
Zondag namiddag: actie in Brussel

Comac logo© Comac Studenten 2018.

Privacy

In samenwerking met: