PVDA lanceert jongerenwerking!

“Laat de mensen spelen, wil hun vreugd niet stelen. Al wie daar mocht tegen zijn dat is een groot venijn.” Het huidige stadsbestuur viseert jongeren en zwakkeren in de samenleving door allerlei pestboetes, verboden en geboden op te leggen. Jongeren worden verondersteld netjes binnen de lijntjes te kleuren en o wee als je uit de pas durft lopen, de GAS-ambtenaar zal je weten vinden.

Of zeggen we misschien beter dat de para’s je zullen weten te vinden? Antwerpen lijkt wel een soort laboratorium van de N-VA te zijn, waar ze ongestoord experimenten kunnen uitvoeren.

De vragen dat dit bij jongeren oproept willen we, met PVDA Jongeren, omzetten in iets positiefs. PVDA Jongeren biedt een alternatief voor het asociale politieke klimaat dat nu heerst, want een andere wereld is mogelijk! Een wereld dat geen verdeeldheid zaait, maar solidariteit beoogt. Een divers beleid dat focust op kwaliteiten, investeert in jongeren en dus niet bespaart op de toekomst. Een wereld dat de echte schuldigen laat betalen voor deze crisis!

We trokken met een enthousiast team van jongeren de straten op, gewapend met wijk-enquêtes. Daarmee peilden we naar de mening van een 100-tal jongeren over hun wijk: over hoe zij hun wijk beter zouden maken, of waar ze zich aan storen. Rond racisme en milieu , de twee belangrijkste thema’s voor de bevraagde jongeren, willen we dan ook verder werken.

We starten onze eerste activiteit, een workshop rond racisme, woensdag 11 maart om 15uur op het PVDA-secretariaat te Arteveldestraat 5. Voel je je geroepen om racisme te bannen uit Antwerpen, om mee te strijden voor een rechtvaardigere wereld of om ongelijkheid tegen te gaan?  Mis dit dan niet!

Voor meer informatie kan je altijd terecht bij Mara De Belder [0476432478] of Jos D’Haese [0478191626]

Comac logo© Comac Studenten 2018.

Privacy

In samenwerking met: