PVDA+ jongeren planten windmolens voor meer hernieuwbare energie

Op de internationale Dag van de Aarde, plantten enkele jonge militanten van de linkse partij symbolisch meer dan honderd kleurrijke windmolens in het Antwerpse Stadspark. Ze kaarten op die manier aan dat onze vrije energiemarkt niet tot een groene omslag in staat is geweest. Betaalbare hernieuwbare energie moet een basisrecht zijn.

"Amper 6,8% van onze energie komt vandaag uit hernieuwbare bronnen. Electrabel en co blijven zweren bij steenkoolcentrales en goedkope kernenergie. Niet moeilijk, wanneer je als bedrijf een winstlogica moet volgen. Ondertussen betalen de consumenten zich blauw aan weinig milieuvriendelijke stroom." zegt Jos D'Haese (21), Antwerps PVDA+ lijsttrekker voor het Vlaams Parlement.

De PVDA+ jongeren nemen daarom op de Dag van de Aarde symbolisch het heft in eigen handen. "Het is tijd voor een andere aanpak", zegt Jos D'Haese, "de onzichtbare hand van de markt heeft aangetoond dat ze in elk geval niet groen is. De PVDA+ stelt daarom voor de energiemarkt, een belangrijke hefboom in de strijd tegen de klimaatverandering, terug in handen van de maatschappij te nemen."

Een aantal jonge militanten zet die eis vanmiddag kracht bij, door met de hulp van voorbijgangers meer dan honderd kleurrijke windmolens in het Antwerpse stadspark planten. "Want wat de markt niet klaar kan spelen door haar winstlogica, kunnen we als maatschappij samen verwezenlijken", besluit Jos D'Haese.

Comac logo© Comac Studenten 2018.

Privacy

In samenwerking met: