Leuven, Brussel en Louvain-la-Neuve op post voor Manifiesta On Tour

Manifiesta On Tour is de voorbije week langs Brussel, Leuven en Louvain-La-Neuve gegaan. Meer dan 600 jongeren hebben deelgenomen aan de avonden met op het programma: een muzikale wedstrijd, lezingen, fototentoonstellingen, symbolische acties, workshops met andere jongerenverenigingen, ... Drie avonden georganiseerd door Comac die de mogelijkheid boden om reclame te maken voor Manifiesta en via Manifiesta cultuur en jonge talenten in de verf te zetten.

"Met Manifiesta On Tour willen we een ruimte van ontmoeting en uitdrukking op de campus creëeren waar diversiteit en solidariteit centraal staan", zegt Marie Schmit, verantwoordelijke voor het evenement. "Het is een manier om een andere kijk op cultuur te bieden. Een cultuur die dicht bij de mensen staat, die toegankelijk is en waarin iedereen zich thuis voelt. Wij willen dat op de campus ontwikkelen om cultuur te promoten als een echt middel voor emancipatie voor iedereen, collectief en democratisch. Een populaire cultuur in alle betekennissen van het woord. Men bespaart in het cultuurbudget, maar wij denken juist dat we meer dan ooit nood hebben aan zo'n ruimtes. Om te zeggen, ja, op de campus is er plaats voor zo'n initiatieven".

Les groupes qui ont été plébiscités feront l'ouverture du festival le vendredi soir 18 septembre à Bredene. Vous découvrirez bientôt les meilleures titres de ces groupes sur la page facebook de Manifiesta On Tour. De groepen die gekozen werden als winnaar openen het festival vrijdagavond 18 september in Bredene. Jullie kunnen binnenkort de beste optredens van deze groepen vinden op de facebookpagina van Manifiesta On Tour.

Afspraak in september dus voor de grotere versie van dit feest van de solidariteit. De editie van 2015 staat in het kader voor de strijd voor klimaatrechtvaardigheid en de klimaattop van Parijs in 2015 en mag onder andere Goran Bregovic, Nigel Williams, Bart Peeters, Vandana Shiva en Gabriel Nadeau-Dubois ontvangen (meer info hier).

Bekijk hier de foto's. 

Comac logo© Comac Studenten 2018.

Privacy

In samenwerking met: