Karl Marx School : editie 2014

 

De Karl Marx School is terug na het succes van de editie in 2013 waarop bijna 300 jongeren aanwezig waren. De Karl Marx School zal zich dit jaar opnieuw overtreffen. Het weekend wordt op vrijdag 7 maart voorafgegaan door een conferentie van de Italiaanse professor Domenico Losurdo over het liberalisme. Op zaterdag 8 en zondag 9 maart staan er zo'n 40 vormingen op het programma. En voor wie dit nog niet genoeg zou zijn is er de ook nog een boekenstand, ontmoetingen met honderden jongeren van over heel België, een avond met Peter Mertens en ontspanning met live muziek savonds.


Voor al wie wil vechten voor een betere wereld : afspraak in de ULB van 7 tot 9 maart ! Want kennis is een wapen. 

Sinds de crisis van 2008 ontdekt de wereld opnieuw de relevantie van Marx en zijn analyse. "Met de crisis , wordt Marx kapitaal "[1] kopte bijvoorbeeld Rue 89 hiermee verwijzend naar zijn belangrijkste werk.
Nog nooit was er zo veel rijkdom in de wereld. Toch zijn er steeds meer onzekere jobs, werkende armen en werklozen en worden de sociale zekerheid en openbare diensten afgebouwd. "Op een bepaalde manier, zijn we aan het begin van de 21e eeuw in dezelfde situatie als in de 19e eeuw "[2] vertelt de beroemde econoom en auteur van Het Kapitaal in de 21e eeuw Thomas Piketty in zijn beschrijving van de verdeling van de rijkdom en « extreme concentratie van erfgoed ».
De wereld begrijpen is des te belangrijk voor de jongeren van vandaag met een toekomst die er niet bepaald rooskleurig uitziet. Terwijl de geproduceerde rijkdom nooit zo groot is geweest, zingen de traditionele partijen uit volle borst dat wij zullen moeten aanvaarden dat we het minder goed zullen hebben dan onze ouders.

Om de wereld beter te begrijpen en deze beter te kunnen veranderen organiseert Comac, de jongerenbeweging van de PVDA, dit jaar opnieuw de Karl Marx School. Er is voor elk wat wils. Naast een inleiding tot het marxisme en enkele doorbijters waar we wat voorbereidend leeswerk voor vragen bieden we 12 themas aan waaruit verschillende vormingen gekozen kunnen worden. Op het programma staan vormingen over ecologie, democratie, werk, onderwijs, eenheid, cultuur, feminisme en seksisme, gezondheidszorg, imperialisme en oorlog, asiel en migratie, directe actie en media. Het is de ultieme kans om experts over al deze themas aan het woord te horen

Inschrijving

Dit alles gaat door in de gebouwen van de ULB (Gebouw K, H en AW). De kostprijs is 30 euro voor het hele weekend als je je inschrijft voor 20 februari, en 35 wanneer je je later inschrijft. Hierin is het verblijf, eten en vervoer binnen Brussel inbegrepen.

Meer informatie over de vormingen en het inschrijvingsformulier vinden jullie hier: http://chengetheworld.be/nl/civicrm/event/info?reset=1&id=19

[1]   http://rue89.nouvelobs.com/2008/10/15/avec-la-crise-marx-redevient-capital

[2]   Thomas Piketty, Le capital au XXIème siècle, Paris, Seuil, 2013, p.38

Comac logo© Comac Studenten 2018.

Privacy

In samenwerking met: