Diversiteit is een verrijking, geen PEGIDA in Antwerpen

Nadat zowel de betoging van PEGIDA Vlaanderen als de wake van Hart Boven Hard van eind januari verboden werden, heeft PEGIDA Vlaanderen een nieuwe aanvraag ingediend om op 23 februari 2015 te betogen in Antwerpen. Op hetzelfde moment heeft HbH ook een nieuwe wake aangevraagd.

"Pegida is een organisatie die xenofobie aanwakkert en exploiteert. Dat kunnen we missen als kiespijn in een land waar 15 procent van de bevolking een migratie-achtergrond heeft. Zij willen de samenleving verdelen en dat zint ons helemaal niet”, aldus woordvoerder van Hart Boven Hard Antwerpen Bram Sebrechts. “Diversiteit kleurt onze samenleving. Die grote verscheidenheid
is onze realiteit. We moeten in onze samenleving voor gelijkwaardigheid streven”.

Comac, de jongerenbeweging van de PVDA, ondersteunt opnieuw de actie van Hart Boven Hard tegen haatzaaiers van alle strekkingen die de maatschappij willen onderverdelen in 'wij' en 'zij'. “De recente aanslagen zijn voor groeperingen zoals PEGIDA een aanleiding om opnieuw haat aan te wakkeren tegenover de moslimgemeenschap in ons land, terwijl die diversiteit in onze samenleving al tientallen jaren een realiteit is”, zegt Jos D'Haese, woordvoerder van Comac, “we willen samen met Hart Boven Hard tegen de haat actie voeren, want de toekomst begint pas als we haat, racisme en discriminatie voorgoed bestrijden”.

Comac roept iedereen op die voor solidariteit wil opkomen, om mee aanwezig te zijn op de wake, of ze nu in Vlaanderen, Brussel of Wallonië wonen. “Het is heel belangrijk om nu een signaal te geven dat het discours van PEGIDA geen enkel draagvlak heeft in België, en dat de eerste actie van PEGIDA niet mag leiden tot een import van nog meer haatzaaierij naar België", aldus Charlie Le Paige, voorzitter van Comac.

Kom met ons mee op de collectieve vertrekken doorheen heel België naar het Mechelseplein in Antwerpen, waar de wake om 18u30 begint.

Brussel: 16u15, hal Brussel Centraal

Gent: 16u30, station Gent-Sint-Pieters

Leuven: 17u, station Leuven

Comac logo© Comac Studenten 2018.

Privacy

In samenwerking met: