De workshops op het Paaskamp 2015 worden awesome!

Het Paaskamp komt als de bliksem dichterbij. Je gaat toch mee? Het programma dat we in petto hebben, is in elk geval de moeite waard!

Elke namiddag staan er verschillende workshops op het menu, met voor elk wat wils: laat je creativiteit de vrije loop, laat je sportief helemaal gaan of leer interessante dingen bij onder het motto “kennis is een wapen”.

Wat creativiteit betreft kunnen we samen geëngageerde liedjes van vroeger en nu leren zingen, en meehelpen met de voorbereiding van de kampvuuravond. In de kookworkschop leer je dan weer lekkere dessertjes maken, waar we ’s avonds samen van proeven. En op de improvisatieworkshop krijg je dan weer de kans om loos te gaan met je spontaniteit, je creativiteit en je lichaamstaal.

En wat valt er van sport te beleven? We organiseren twee ploegsporten, namelijk (tromgeroffel…): voetbal en basketbal. Of leef jij je liever uit op de dansvloer? Check dan zeker eens de hiphopworkshop. Behalve dat hebben we ook een workshop vechtsporten, en voor wie altijd al een Robin Hood heeft willen zijn is er ook een initiatie boogschieten.

En last but not least: “kennis is een wapen”. Hier praten en leren we over allerlei algemene en actuele thema’s. Bijvoorbeeld de stakingen: waar dient dat voor, en wat is de rol van het sociaal verzet? Of in de ecologie-activiteit over de opwarming van de aarde, en wat er op het spel staat bij de klimaattop in Parijs. Of nog: niet zo lang geleden was het internationale vrouwendag, reden genoeg om het te hebben over het seksisme in onze samenleving, over lastiggevallen worden op straat en samen naar oplossingen zoeken. Er zal ook een workshop zijn over racisme en de toegevoegde waarde van vijftig jaar migratie. En ook over sociale netwerken: we krijgen er elke dag mee te maken, maar wist je dat je ze ook in zekere mate kunt gebruiken om de wereld te veranderen? En tot slot komt er ook een workshop waar je kennis kunt maken met het marxisme, een sleutel om beter te begrijpen hoe onze maatschappij in elkaar zit en hoe je ze kunt veranderen.

En, kom je mee?

Schrijf je dan snel in op: https://docs.google.com/forms/d/1zfLJYhve6c6KH8579CraRw48V-mjNe9ao7n7aRqVSeY/viewform

Nog even de praktische info op een rijtje:

Wanneer? Van 12 tot 17 april.
Waar? Charneux (in de provincie Luik)
Prijs? € 60 (of kies voor de solidariteitsprijs van € 75: zo kunnen jongeren die het financieel minder breed hebben, ook mee naar het kamp komen)

Comac logo© Comac Studenten 2018.

Privacy

In samenwerking met: