Vormingsweekend

Date: 
zaterdag, 26 april, 2014 -
09:00 tot 15:00

Deel 1: Marie Vindevoghel, oud-delegee van Sabena, geeft meer uitleg bij de verschillende Belgische vakbondsorganisaties en haar strijd bij Sabena.

Deel 2: Neal Michiels bespreekt de relatie tussen cultuur en sociale strijd vanuit marxistisch oogpunt, a.d.h.v. teksten van Antonio Gramsci

Het pedagogisch doel van de eerste vorming is om ons doelpubliek, voornamelijk studenten, te laten kennismaken met de strijd van werkende mensen en hun organisatie. Jonge universitairen hebben vaak weinig voeling met de realiteit van de strijd van de werkende bevolking voor hun rechten. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat studenten (later hoogopgeleiden) en werkende mensen elkaars werking wederzijds kunnen versterken.

Het pedagogisch doel van de tweede vorming is om de deelnemers een ideologisch onderbouwde visie mee te nemen op cultuur. In tijden van grote besparingen in het cultuurbeleid, is het belangrijk om te weten welke plaats cultuur heeft in onze bredere maatschappijvisie. Cultuur is immers een noodzakelijk aspect van de ontvoogding van het volk.

In beide gedeelten wordt de interactie met de deelnemers verzekerd door discussies over stellingen. De deelnemers krijgen telkens een bepaalde stelling over de vakbond en syndicale strijd of culturele thema’s voorgelegd en bediscussiëren hun visie erop onder elkaar. 

Comac logo© Comac Studenten 2018.

Privacy

In samenwerking met: