racisme

Deze donderdagavond 16 maart marcheert de NSV! opnieuw door de straten, dit keer in Antwerpen onder de slogan ‘Europa ontwaakt, het establishment kraakt’. Ze beweren op te komen voor ‘de gewone man’, tegen ‘het kosmopolitische establishment’. Zo trachten ze in te spelen op de onvrede die leeft bij een groeiend deel van de bevolking. Toch is de NSV! niet zomaar een studentenbeweging die uitdrukking geeft aan ontevredenheid.

Yassine Boubout is een jongere (18) van Marokkaanse afkomst die een maand geleden door de politie onder schot werd gehouden en vervolgens drie uur werd vastgehouden, zonder enige verklaring. Dit kordaat optreden was, zo blijkt, een gevolg van de terroristische aanslagen in Parijs van november. Yassine zou naar vernoemd “op een verdachte geleken hebben” toen hij tijdens zijn schoolpauze op zoek was naar een middagmaal in de supermarkt. Solidair interviewde Yassine.

Meer dan 5.000 mensen lieten op Facebook al weten aanwezig te zullen zijn op het buurtfestival Diversity In Antwerp City. PVDA Jongeren, de organisatoren van het festival, maken nu ook het programma bekend. Diversity In Antwerp City wil tonen dat superdiversiteit een troef is en wil ingaan tegen het polariserende discours dat de laatste tijd de politieke wereld verzuurt.

Pegida Vlaanderen, de Vlaamse afdeling van de Duitse islamofobe beweging, voorziet een eerste manifestatie in België op 26 januari te Antwerpen. Al wat ons verdeelt, verzwakt ons, en dat hebben bepaalde personen die actief haat prediken duidelijk goed begrepen. Dat is waarom Comac, de jongerenbeweging van de PVDA, oproept om deel te nemen aan de wake die staat voor vrede en verdraagzaamheid van Hart boven Hard Antwerpen.
Geen Pegida in Antwerpen!

Als voorzitter van het Antwerpse OCMW zou je verwachten dat Liesbeth Homans er toch een idee van heeft hoe het er in de wereld van vandaag aan toe gaat. Niets blijkt echter minder waar. In het weekblad van De Standaard toont ze vandaag nog maar eens het ware gelaat van de N-VA-top. Racisme is volgens haar “een relatief begrip” dat vandaag “vooral als een excuus voor persoonlijke mislukking” wordt gebruikt. Wablieft?

Pagina's

Subscribe to RSS - racisme

In samenwerking met: